2018(e)ko abenduaren 11(a), asteartea

38. Errezeta


BILGOR ZOPAK

OSAGAIAK:

  1. Aurreko eguneko ogiaren 500 gramo apur
  2. 150 gramo txistorra
  3. 150 gramo txingerra
  4. 2 patata
  5. 3 baratxuri
  6. Olioa
  7. Ura
  8. Gatza

PRESTAKUNTZA:

Apurrei ur-baso bat botako diegu eta eskuarekin nahasiko ditugu ondo nahasteko, horrela bi ordu utziko ditugu. Bitartean txistorra eta txingerra zati txikitan moztuko ditugu. Bitartean patatak egosi eta baita zati txikitan moztuko ditugu. Olioa botako dugu pertz handi batean eta olioa berotuko dugu baratxuriekin batera. Beroa dagoenean, baratxuriak kendu eta txingerra eta txistorra botako ditugu eta behin egindak daudenean aterako ditugu. Bi ordu pasa ondoren apurrak, txingerra, txistorra, baratxuriak eta patata egosia botako ditugu eta dena ondo nahasten joango gara. Beroa dagoenean pertza sutik aterako dugu eta tapa bat jarriko diogu bero mantentzeko. Nahi izanez gero arrautz frijitu bat jarriko diogu eta horrela prest edukiko dugu. Platerretan zerbitzatu ordez bero mantentzeko zuzenean pertz-etik jango ditugu goilara batekin, ardo trago batez lagunduta.



iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina

45.Aditza aldatu 2