BILGOR
ZOPAK
OSAGAIAK:
-
Aurreko eguneko ogiaren 500 gramo apur
-
150 gramo txistorra
-
150 gramo txingerra
-
2 patata
-
3 baratxuri
-
Olioa
-
Ura
-
Gatza
PRESTAKUNTZA:
Apurrei
ur-baso bat botako diegu eta eskuarekin nahasiko ditugu ondo
nahasteko, horrela bi ordu utziko ditugu. Bitartean txistorra eta
txingerra zati txikitan moztuko
ditugu. Bitartean patatak egosi eta baita zati txikitan moztuko
ditugu. Olioa botako dugu pertz handi batean eta olioa berotuko dugu
baratxuriekin batera. Beroa dagoenean, baratxuriak kendu eta
txingerra eta txistorra botako ditugu eta behin egindak daudenean
aterako ditugu. Bi ordu pasa ondoren apurrak, txingerra, txistorra,
baratxuriak eta patata egosia botako ditugu eta dena ondo nahasten
joango gara. Beroa dagoenean pertza sutik aterako dugu eta tapa bat
jarriko diogu bero mantentzeko. Nahi izanez gero arrautz frijitu bat
jarriko diogu eta horrela prest edukiko dugu. Platerretan zerbitzatu
ordez bero mantentzeko zuzenean pertz-etik jango ditugu goilara
batekin, ardo trago batez lagunduta.
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina